NA24.no

Oljefest på børsen

Sist oppdatert:
OPEC-kutt fikk fart på både oljeprisen og Oslo Børs.

Verdiene på aksjene under hovedindeksen økte med 1,74 prosent til 424,67 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Et fat nordsjøolje kostet 62,10 dollar da Oslo Børs stengte. OPEC valgte å ikke kutte i oljeproduksjonen i denne omgangen, men har allerede åpent for et kutt i februar. Dermed kan det være duket for to betydelige kutt de siste månedene. Februar-kuttet er antydet å ligge på 500.000 fat om dagen.

Dollarkursen stiger til 6,21 kroner.

Satser på Hydro
Oljetungvekterne ledet an i oppgangen. Norsk Hydro klatret 3,85 prosent til 155 kroner. Goldman Sachs tror at Hydro vil bedre produksjonen i året fremover, og har hevet anbefalingen fra nøytral til kjøp.

- Vi tror selskapet kan øke volumene over gjennomsnittet i sektoren hvert år frem til 2011, skriver meglerhuset.

Pareto tror også skuffelsene er over i Hydro og venter at selskapet skal gjøre det bedre enn de sammenlignbare oljeselskapene. I en ny analyse har Pareto en kjøpsanbefaling med kursmål 200 kroner per aksje.

Statoil steg 3,30 prosent til 172 kroner. DNO klatret 2,23 prosent til 12,40 kroner etter at DnB NOR Markets hevet kursmålet i aksjen til 16 kroner fra 15 kroner per aksje. Meglerhuset mener det har vært en overdreven bekymring for Irak-kontraktene til DNO.

- Kurdiske representanter ser nå ut til å være innstilt på en nasjonal fordeling av inntekter fra både nye og gamle oljefelt. Dette budskapet ble positivt mottatt av de øvrige partene. En ny petroleumslov vil kunne visualisere at motstanden mot DNO's produksjonsdelingsavtaler er begrenset og at risikoen for at de blir kjent ugyldig er betydelig lavere enn fremstilt gjennom media, skriver DnB NOR Markets i en ny analyse.

Oljeservicesektoren ble også løftet av den stigende oljeprisen og den positive utviklingen i USA. Acergy steg 4,09 prosent til 121 kroner, mens Fred. Olsen Energy ble løftet 2,65 prosent til 291 kroner. Subsea 7 steg 2,22 prosent til 115 kroner.

Helse på topp
Navamedic ble dagens kursvinner etter at selskapet kunne melde at EU godkjente produktet Glucomed/Flexove til behandling av slitasjegikt.

- Dette er en stor dag for Navamedic. Vi er glade for å se at vårt produkt har fått denne EU-godkjenningen, som er den siste viktige milepælen på EU-nivå. Vi ser frem til å introdusere Glucomed/Flexove i nye markeder, og tror vårt sikre og effektive produkt vil tiltrekke seg sterk interesse blant leger og i den sterkt voksende gruppen pasienter som lider av slitasjegikt, sier konsernsjef Øyvind Brekke i Navamedic ASA

Navamedic-aksjen steg 15,86 prosent til 26,30 kroner.

IT i skuddet
Birdstep fikk et løft på 9,52 prosent til 11,50 kroner. Aksjen har hatt en tung periode etter at selskapet holdt en kapitalmarkedsdag tidligere i uken. Da kunne konsernsjefen Petri Markkanen opplyse at det kan ta lenger tid å tjene penger på SmartRoaming enn det selskapet har antatt tidligere.

PSI Group steg 8,84 prosent til 23,40 kroner. Selskapet kunne melde at de har fått over 25 prosent av stemmene i Cashguard, og markedet likte kjøpet.

Det var også god fart i Ignis denne dagen. Aksjekursen steg 8,22 prosent til 0,79 kroner og det var meglerhusene DnB NOR Markets og First Securities som storkjøpte aksjer i IT-selskapet denne dagen.

En rekke andre IT-aksjer var også i skuddet etter at den teknologitunge Nasdaq-indeksen i USA satte kursen rett opp. Fast la på seg 4,36 prosent til 14,85 kroner. Tandberg endte opp 4,85 prosent til 90,80 kroner, mens Tandberg Television ble løftet 3,28 prosent til 75,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere