NA24.no

Oljefest på rekordbørs

Sist oppdatert:
Tidenes høyeste oljepris drar Oslo Børs videre opp.

Oljeprisen passerte 130 dollar fatet og det utløste nok en fest på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen ble sendt opp 1,35 prosent til 513,05 poeng.

StatoilHydro viser også god gammel form. Aksjen ble tilsynelatende sendt ned 2,04 prosent eller 4,30 kroner til 206,20 kroner, men gir ikke et korrekt bilde. StatoilHydro-aksjen ble notert uten rett til utbytte på 8,50 kroner, så i realiteten steg aksjekursen. StatoilHydro er også med på Galtvort-prospektet der det er påvist gass i den første letebrønnen. Gassen ble påvist i sandsteiner i mellomjura, men størrelsen på funnet er foreløpig ikke avklart.

Meglerhuset Societe Generale har oppjustert kursmålet i StatoilHydro til 250 kroner fra 225 kroner.

Fest i oljeaksjer
Dagens suverene vinner ble det kanadiske selskapet Questerre som steg til tidenes notering. Aksjen ble løftet 31,38 prosent til 24,70 kroner etter at de kan melde om at de sammen med partner Talisman Energy Canada vil gjennomføre et større pilotprogram for å vurdere hvorvidt de ukonvensjonelle gassforekomstene i St. Lawrence Lowlands er kommersielle.

De to partnerne vil nå investere over 100 millioner dollar i prosjektet som vil bestå av en rekke boringer både vertikalt og horisontalt.

CanArgo steg 17,86 prosent til 1,32 kroner. Aksjen gjorde det sterkt i USA tirsdag kveld. Samtidig innførte Oslo Børs en børspause i Transeuro Energy for å undersøke kursutviklingen. Aksjen steg plutselig 15,11 prosent til 1,60 kroner.

Sterkt innen oljeservice
Oppgangen i oljeprisen smittet også over på oljeservicenæringen. Analytikerne spår at oljeselskapene stadig blir mer villig til å betale mer for å finne og få opp olje og det kommer oljeserviceselskaper som Aker Solutions til gode. Kjell Inge Røkkes juvel steg 9,61 prosent til 154 kroner.

Subsea 7 var en annen aksje som også gjorde det sterkt og steg 6,11 prosent til 152 kroner, mens Acergy ble løftet 3,80 prosent til 136,50 kroner.

Samtidig har UBS jekket opp Frontline-aksjen til 240 kroner fra 220 kroner. Aksjekursen er steg 2,10 prosent til 340 kroner, men har satt ny rekord på 343 kroner per aksje. Da var rederiet verdt godt over 25 milliarder kroner. Oppgangen kommer samtidig med at ratene i tankmarkedet beveger seg oppover.

Bunnlaget
Profdoc inntok bunnplasseringen og den lite ærerike betegnelsen dagens taper. Aksjekursen falt 6,35 prosent til 29,50 kroner. Det tyske selskapet CompuGroup fikk ikke nok aksepter i forbindelse med et frivillig bud på selskapet og dermed ble ikke vilkårene i forbindelse med budet oppfylt. Det medfører at de trekker budet på 30 kroner per aksje. Styret i Profdoc mente budet var for lavt og ville ikke anbefale aksjonærene til å godta tilbudet fra tyskerne.

Badger Exploration og Grieg Seafood falt henholdsvis 5,04 prosent til 24,50 kroner og 4,84 prosent til 13,75 kroner på tynn handel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere