NA24.no

Oljefesten fortsetter

Oljeprisen stiger til over 72 dollar fatet onsdag morgen før de viktige amerikanske oljelagertallene fremlegges. Sjekk hva som er forventningene her:

Oljelagertallene fra USA blir sluppet onsdag ettermiddag norsk tid, og det er forventningene til disse som er med på å drive oljeprisen opp onsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

For sjette handelsdag på rad stiger oljeprisen i New York etter bekymring om at lagrene ikke er tilstrekkelig til å møte etterspørselen i sommer, da bruken av bensin er på topp som følge av den amerikanske kjøresesongen.

Det er forventet at lagrene av bensin steg med 450.000 fat forrige uke, noe som er den minste økningen som er forventet på åtte uker.

Leveranser utsatt etter søl
To raffineri i USA har bedt om å få oljeleveranser fra de strategiske oljelagrene. Ifølge Bloomberg News ønsker ConocoPhillips en leveranse på en halv millioner fat olje mens Citgo ønsker en leveranse på 250.000 fra de strategiske lagrene som lån. Årsaken er at en av skipsledene til oljetankerne som forsyner de to raffineriene som selskapene driver er stengt som følge av oljesøl.

Dette dro prisen på et fat amerikansk råolje for levering i august opp 0,4 prosent til 72,19 dollar fatet. Dette er 24 prosent høyere enn samme periode i fjor. Det melder Bloomberg News.

Stiger
I går steg oljeprisen til 72,5 dollar fatet i løpet av dagen, noe som er den høyeste intradag-pris på nesten tre uker, men endte dagen på 71.92 dollar fatet.

Brent-olje steg 0,4 prosent til 71,25 dollar fatet i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere