NA24.no

Oljeflom i Stavanger

Sist oppdatert:
Om kort tid kan Stavanger ha seks nye oljeselskaper innenfor bygrensene. Se hvilke her.

(NA24): Politikere på høyt nivå jobber nå på spreng for at norsk sokkels nykommere skal etablere seg i vestlandsbyen Stavanger.

Ifølge kilder av Offshore.no er det selskapene Petro-Canada, Mitsubishi, Idemitsu, OMV, Hunt Oil, Pioneer National Resources og VNG som det jobbes mot.

Petro-Canada er en av Canadas største olje- og gasselskaper med 5000 ansatte.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Både Mitsubishi og Idemitsu har hovedkontor i Japan – sistnevnte ble prekvalifisert som operatør på norsk sokkel i fjor.

Øskerriske OMV boret sin første brønn allerede i 1934, opererer i 18 land og har 57.000 ansatte. Selskapet produserer 345.000 fat oljeekvivalenter.

Amerikanske Hunt Oil Company har hovedkontok i Dallas og Europakontor i London. Hunt har produksjon i Nord-Amerika, Canada, Jemen og Peru.

Pioneer Natural Resources Company ble etablert for 9 år siden som resultat av en sammenslåing av to andre selskaper. De er store i USA, og har ekspandert internasjonalt.

Tyske Verbundnetz Gas, VNG, er under myndighetenes vurdering som rettighetshaver på norsk sokkel. Selskapet driver distribusjon av gass, og ønsker å sikre fremtiden ved å kjøpe andeler i produserende gassfelter i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere