NA24.no

Oljefokus på USA-børsene

Sist oppdatert:
Nervøse USA-børser vingler hit og dit, mens investorene følger med på bråket rundt Irans atomprogram og opptøyene i Midt-Østen.

(NA24): På en dag hvor strømmen av kvartalsresultater i stor grad hadde tatt en pause, var det få selskapsnyheter til å styre USA-børser, som endte flatt.

Markedet var fortsatt opptatt av den urolige situasjonen i oljemarkedet.

Oljeprisen steg på begynnelsen av dagen mandag, drevet av uro rundt Irans atomprogram og opptøyene i Midt-Østen på grunn av de famøse karikaturtegningene. Men like før handelen sluttet på råvarebørsen i New York, falt prisen nesten en dollar. Et fat nordsjøolje for levering i mars koster nå 63,30 dollar etter å ha ligget over 64 dollar tidligere mandag.

For den amerikanske referanseoljen WTI var det et tilsvarende fall, og gassprisen falt i New York med 7 prosent til det laveste nivået på åtte måneder.

De siste ukene har global uro trukket oljeprisen opp, mens tall som viser velfylte lagre i USA har trukket ned.

Selv om oljeprisen falt mot slutten var oljeserviceaksjer blant dagens vinnere. Delindeksen for oljeserviceselskaper steg nær 3 prosent i dag. Verdens største riggselskap, Transocean, steg 4 prosent til ny rekordnotering, etter å ha leid ut fem jackuprigger til Oil and Natural Gas Corporation Ltd. of India i tre år for totalt 805 millioner dollar, tilsvarende en dagsrate rundt 147.000 dollar.

Aluminiumsprisene er også i sterk utvikling, og den ledende aktøren innen den industrien, Alcoa, steg nær 5 prosent, etter at meglerhuset J.P. Morgan oppgraderte aksjen til overvekt, og hevdet markedet overser den sterke utviklingen i aluminiumsmarkedet.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte marginalt i minus mandag, blant annet tynget av Apple, som falt rundt 6 prosent, tilsynelatende uten spesielle nyheter i markedet. Aksjen, som har gått som en rakett de siste årene, har siden midten av januar falt mer enn 20 prosent.

I motsatt retning trakk chipselskapet Micron Technology, som steg 6 prosent etter at meglerhuset Citigroup oppgraderte aksjen til en kjøpsanbefaling.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,04% til 10.798,27

Nasdaq -0,17% til 2.258,80

S&P 500 +0,08% til 1.265,02

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere