*Nettavisen* Økonomi.

Oljefond-favoritt i hardt vær

Det svenske oljeselskapet Malka Oil ser lys i den mørke tunnelen.

11.09.08 14:08

HOLMENKOLLEN PARK HOTELL (NA24): - Det har vært tøffe tider for oss, sier konsernsjef Fredrik Svinhufvud i Malka Oil under presentasjonen av selskapet på Pareto-konferansen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljefondet var en av de største tegnerne i en rettet emisjon på en kvart milliard svenske kroner fra i juni i sommer. Aksjen er ned 58 prosent siden emisjonen.

Fremtidig produksjon
Malka Oil har en blokk i russiske Tomsk-regionen i Sibir. Det er enorm aktivitet i området som produserer 250.000 fat daglig.

- Vi er sikre på at vi produserer 4.000 fat daglig i slutten av året, sier Svinhufvud.

Selskapet estimerer 8.000 fat daglig i løpet av første halvår i 2009, og 12.000 fat daglig i fjerde kvartal 209. I 2012 estimerer selskapet 30.000 fat.

Malka har 18 produserende brønner, og produksjonen går til det lokale markedet.

Kjendiseiere
Aksjekursen har rast og skriver 2,50 svenske kroner per børsslutt onsdag. Siste uke er aksjen ned 12,1 prosent. Oljefondet eier 1,8 prosent av selskapet. Investor Paal Hveem eier 6,5 prosent gjennom Greenwich Land Sec, som han kontrollerer. Arne Blystad eier 4,3 prosent gjennom hans Spencer Trading. Markedsverdien er på 833,5 millioner svenske kroner.

Den største eieren i selskapet er den russiske finansmannen Michael Malyarenko. Han har vært styreleder i selskapet, men er byttet ut på sensommeren.

- Det var ikke lengre logisk med at hovedeier satt som leder for styret, og det skyldes et mye større behov for informasjon til markedet, sier Fredrik Svinhufvud i Malka Oil.

Den nye styrelederen er svensken Mats Gabrielson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag