NA24.no

Oljefondet møter veggen

Oljefondsjef Yngve Slyngstad kan ikke love avkastning over fire prosent i årene som kommer.
Oljefondsjef Yngve Slyngstad kan ikke love avkastning over fire prosent i årene som kommer. Foto: Andrè Clark Utvik (Mediehuset Nettavisen)
De lave rentene verden rundt er ikke bra for sparelandet Norge. Oljefondet og statsbudsjettet vil bli hardt rammet.

I årene fremover kommer det til å gå dårligere med Oljefondet, varsler sjefen for fondet. Meget lave renter vil gi sparegrisen pustevansker i lang tid. Det skriver Aftenposten torsdag.

– Vi kan ikke vente at de gode tallene vil fortsette. Oljefondets sjef Yngve Slyngstad la 20. august frem meget gode tall for 2. kvartal. Slik var det også for årene 2012 og 2013.

Likevel advarer Slyngstad: Fondet kommer til å gi dårligere avkastning i årene fremover. Han gjentar at det trolig ikke blir mulig å nå Finansdepartementets mål om fire prosent årlig avkastning etter fratrekk for prisvekst.

Årsaken er at rentene i utlandet er historisk lave. Det er ikke bra for den som har spart mye. Analysesjef Pål Ringholm i Swedbank har det samme budskapet som Slyngstad.

– Rentene i Europa har ikke vært lavere på 500 år. Dette er ikke bra for den som skal ha 2000 milliarder kroner plassert i rentepapirer, sier han til Aftenposten.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere