Oljefondet ned i april

Foto: Andrè Clark Utvik

Men slett ikke mye.

Markedsverdien av Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, falt i april med 0,15 prosent til 2.758 milliarder kroner. Det viser Norges Banks månedsbalanse, som ble publisert tirsdag.

Månedsbalansen viser verdien av fondet, men sier ingenting om endringen skyldes kursendringer på verdipapirene, tilførsel av oljepenger eller valutaendringer.

I tillegg oppgir fondet et løpende oppdatert anslag på verdien. Dette er i dag 2.757 milliarder, altså marginalt lavere enn ved utgangen av april.

I første kvartal steg markedsverdien av fondet med 123 milliarder til 2.763 milliarder kroner, tidenes høyeste nivå. Det ble i første kvartal tilført nye midler for 19 milliarder kroner, det laveste tallet siden 2003.

Så langt ser altså ikke andre kvartal like lovende ut. Spesielt har mai gitt klart fall i aksjemarkedene på verdensbasis. For obligasjonsmarkedene har mai vært mer blandet.

Oljefondet har som mål å holde rundt 60 prosent av porteføljen i aksjer. Rundt 40 prosent er i obligasjoner, men det er bestemt at inntil 5 prosent av den totale porteføljen gradvis kan flyttes fra obligasjoner til eiendom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.