*Nettavisen* Økonomi.

Oljefondet på shopping i London

SAVILE ROW: Savile Row er et verneverdig område av Mayfair i sentrale London. I dette området har oljefondet interesser i en rekke bygninger. Foto: (Google)

Kjøpt for 6 milliarder hittil i år.

07.10.15 13:10

30. september signerte fondet avtale om å overta 100 prosent av 33 Savile Row.

Denne investeringen var en oppfølger til kjøpet av Queensberry House i januar i år for 190,6 millioner pund, tilsvarende 2,2 milliarder kroner. De to adressene ligger i samme bygning.

Fondet betalte nå cirka 800 millioner slik at den totale kjøpesummen for for Queensberry House og 33. Savile Row er på 235 millioner pund, tilsvarende 3 milliarder norske kroner.

Sterkt inne i London

Siden Oljefondet startet oppkjøp av eiendommer, har fondet kjøpt seg inn i det svært pene Savile Row området i Mayfair i sentrale London. Gjennom Pollen Estate eier oljefondet 57,75 prosent av over 40 adresser i området rundt New Bond Street, Cork Street og Savile Row i Mayfair.

I tillegg har fondet kjøpt 25 prosent eierinteresse i over 100 andre eiendommer i London gjennom The Crown Estate Partnership.

6 milliarder

Totalt har Norges Bank Investment Management kjøpt eiendommer i London for 8,2 milliarder i år.

Tidligere i september kjøpte Norges Bank Investment Management kjøpesenteret West One og resten av bygget i 75 Davies Street, som ligger like over t-banestasjonen Bond Street i London. Kjøpesenteret og kontorlokalene har et samlet areal på 8362 kvadratmeter. Prislappen her var 240 millioner pund, tilsvarende cirka 3 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag