NA24.no

Oljefondet saksøker BP etter milliardtap

BP har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet.
BP har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet. Foto: Stephane Jourdain (Afp)
Sist oppdatert:
Oljefondet krever gigantisk erstatning av det britiske oljeselskapet BP etter tap på fondets BP-aksjer etter Deepwater Horizon-katastrofen i april 2010.

Oljefondet ønsker ikke å anslå størrelsen på kravet, men Dagbladet skriver at verdien av oljefondets BP-aksjer falt med 8,3 milliarder kroner i andre kvartal 2010, som følge av oljeutslippet i Mexico-gulfen.

- Vi har sammen med andre store amerikanske og europeiske investorer sendt inn en stevning til retten i Texas. Vi mener BP har feilinformert om en del forhold knyttet til sikkerheten på sine dypvannsoperasjoner og sin evne til å sikre disse operasjonene, og har dermed forårsaket skader på miljøet og tap på mange millioner dollar for aksjonærene, sier kommunikasjonssjef Thomas Sevang i oljefondet.

BP mener at søksmålet er grunnløst, skriver avisen.

Oljeutslippet i Mexicogolfen var på totalt 5 millioner fat, og oljen spredte seg over et område på over 3.200 kvadratkilometer. Det er det største oljeutslippet i USAs historie.

BP har kjempet en lang kamp i det amerikanske rettsapparatet for å begrense erstatningsutbetalingene. Selskapet har allerede betalt 42 milliarder dollar i omkostninger i forbindelse med oljeutslippet.

- Vi har ingen ytterligere kommentar til saken enn det som Dagbladet gjengir i dag, sier kommunikasjonsdirektør i oljefondet Thomas Sevang til Nettavisen NA24.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere