NA24.no

(Scanpix)

Oljefondet setter frem krav

Sist oppdatert:
Krever valg av uavhengige styreledere i amerikanske selskaper.

Statens Pensjonsfond utland, oljefondet, setter nå frem klare krav til fire amerikanske selskaper hvor fondet er tungt investert.

I forbindelse med at det skal avholdes generalforsamlinger i de amerikanske børsnoterte selskapene Harris Corporation, Clorox Company, Cardinal Health Inc og Parker Hannifin Corporation, vil Oljefondet sette frem forslag om vedtektsendringer. Det går frem av en pressemelding.

Oljefondet vil ha inn i vedtektene at styreleder skal være uavhengig av selskapet, med andre ord ikke et medlem av selskapets ledelse. I mange amerikanske selskaper bekler fortsatt konsernsjefen også vervet som styreleder, noe som blant i Norge er ansett som dårlig bedriftsstyring.

Fondet har varslet at de vil ta en mer aktiv aksjonærrolle i selskapene fondet er investert i, noe dagens melding fra fondet understreker. Oljefondet har investert totalt 66 milliarder dollar i amerikanske selskaper.

Generalforsamlingene i de fire selskapene vil bli avholdt i løpet av oktober og november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere