*Nettavisen* Økonomi.

Oljefondet tjener mindre

Oljefondet tjener mindre enn før, og har gått i minus for første gang siden 2004.

22.08.06 13:44

For første gang siden andre kvartal i 2004 har avkastningen i Statens Pensjonsfond – Utland, vært negativ. Dette er tiende kvartal med negativ avkastning siden fondet ble opprettet i 1998.

NA24 - din næringslivsavis

- Kan oppleve flere svake kvartaler
- Disse kvartalene har vært meget lønnsomme, men vi må se på dette over lang tid. Det er ikke mulig å drive god aktiv forvaltning over tid uten at man opplever negative resultat, og vi er forberedt på at vi kan oppleve flere kvartaler etter hverandre med svak avkastning, sa administrerende direktør Knut N. Kjær i Statens Pensjonsfond – Utland under dagens pressekonferanse.

I andre kvartal var avkastningen for Statens pensjonsfond - Utland minus 1,6 prosent målt i valutakurven som tilsvarer sammensetningen av fondets referanseportefølje. Dette var 0,10 prosentpoeng lavere enn avkastningen på den referanseporteføljen som Finansdepartementet har fastsatt.

1.505 mrd
Oljefondet var utgangen av andre kvartal verdt 1.505 milliarder kroner. Dette var en økning på 21 i millarder kroner i løpet av kvartalet. Økningen skyldes tilførsel på 69 milliarder kroner fra Finansdepartementet, men sterkere kronekurs i forhold til investeringsvalutaene og negativ avkastning målt i internasjonal valuta, bidro til å redusere fondets verdi med henholdsvis 26,1 og 22,4 milliarder kroner.

Kjær sier at de regner med fortsatt volatile markeder.

- Inneværende kvartal ser bedre ut enn det forrige, men usikkerheten i markedene oppfattes fortsatt som betydelige, sa Kjær.

Periodeavkastning målt i internasjonal valuta

Fondet samlet:

-1,55 prosent

Aksjeforvaltningen:

-3,31 prosent

Renteforvaltningen:

-0,39 prosent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag