NA24.no

Foto: André Clark Utvik

Oljefondets lillesøster eser ut

Folketrygdfondet la på seg 17,8 milliarder kroner i fjor.

Etter et urolig første halvår, har andre halvår vært preget av en sterk utvikling i finansmarkedene som førte til et positivt resultat for Statens pensjonsfond Norge på 17,8 milliarder kroner for 2010. Dette gir en avkastning på 15,3 prosent, som er 0,6 prosentpoeng eller 610 millioner kroner bedre enn referanseporteføljen.

- Vi er fornøyd med å ha lagt bak oss et godt år med solid avkastning og kan fastslå at gode disposisjoner gjennom finanskrisen gjør at kapitalen nå har økt til 135 milliarder kroner, godt over det den var ved inngangen til krisen, skriver administrerende direktør Olaug Svarva i en melding.

For de siste fem år er meravkastningen på 1,5 prosentpoeng årlig, så også i et mer langsiktig perspektiv er den gjennomsnittlige årlige avkastningen for Statens pensjonsfond Norge bedre enn referanseporteføljens avkastning.

Avkastningen for den norske aksjeporteføljen ble 19,1 prosent. Dette er 0,8 prosentpoeng bedre enn avkastningen til referanseporteføljen. For den nordiske aksjeporteføljen ble avkastningen på 28,2 prosent, mot referanseporteføljens avkastning på 29,7 prosent.

Den norske renteporteføljen hadde på nytt et godt år med en avkastning på 7,5 prosent, hele 0,8 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljen. Den gode avkastningen skyldes fallende renter, fortsatt gode kredittpåslag og få kreditthendelser. Avkastningen for den nordiske renteporteføljen ble på 3,7 prosent, hvilket er 0,5 prosentpoeng bedre enn referanseporteføljen.

Statens obligasjonsfond ble opprettet i mars 2009 med 50 milliarder kroner i kapital. Ved utgangen av 2010 var det investert 9,3 milliarder kroner fordelt på 53 utstedere i til sammen 69 obligasjonslån. Avkastningen for 2010 ble på 7,6 prosent av investert kapital.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere