NA24.no

Oljefondets topp tjente 11 mill.

Sist oppdatert:
Eventyrlønnen til Yngve Slyngstad utbetalt etter katastrofeår.

Oljefondets sjef Yngve Slyngstad hadde en meget god lønnsutbetaling i 2008. Dette kom samtidig med at oljefondet tapte 327 milliarder kroner, skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

Avisen skriver at Slyngstad fikk en fastlønn på 5,75 millioner kroner i fjor. Samtidig fikk han en resultatbasert lønn for 2007 på 3,263 millioner kroner. I tillegg til dette fikk han bonus på 700.000 kroner for årene 2005 til 2007, noe som tilsvarer 2,1 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Samlet ble dermed lønnsutbetalingen til Slyngstad i 2008 på hele 11,1 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Slyngstad kom fra jobben som aksjesjef i oljefondet, hvor han hadde en betydelig provisjonsbasert lønn. Da han gikk over som leder for hele fondet, ble han tilbudt en høyere fastlønn.

I en kommentar til Dagbladet sier direktør Siv Meisingseth at det blir lønnsfrys for ledere i Statens pensjonsfond - utland i 2009. Finansminister Kristin Halvorsen sier hun ikke visste at sjefen i oljefondet tjente 11 millioner kroner i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere