NA24.no

Oljefryd på børsen

Sist oppdatert:
Den oljetunge Oslo Børs fortsetter å stige etter at de tropiske stormene herjer i USA.

Den høye oljeprisen sender Oslo Børs opp 0,75 prosent til 384,87 poeng. Oljeaksjene klatrer videre og leder an i oppgangen.

NA24 - din næringslivsavis

Norsk Hydro stiger 1,15 prosent til 176 kroner, mens Statoil blir løftet 1,09 prosent til 185 kroner.

Et fat nordsjøolje med levering i september omsettes for 76,30 dollar ved råvarebørsen i London. Den tropiske stormen Chris truer i Mexico-golfen og frykten for at orkanene igjen vil herje oljeinstallasjonene i området gjør at oljeprisen stiger videre.

Situasjonen i Midtøsten legger også press på oljemarkedet. Våpenhvilen mellom Israel og Hizbollah virker å være fjernere enn på lenge, ettersom luftangrepene fortsetter med uforminsket styrke.

DNO og Altinex stiger henholdsvis 0,84 prosent til 12 kroner og 3,08 prosent til 1,34 kroner.

Tørrbulk i skuddet
Telenor stiger videre etter at det har kommet frem at konkurrenten Tele 2 sliter med kundeflukt. Aksjen blir løftet 0,95 prosent til 79,75 kroner.

Tørrbulkaksjene er fortsatt i skuddet. Fraktratene peker rett opp og det gjør at rederiene igjen kan tjene penger. Jinhui Shipping topper vinnerlisten med en oppgang på 8,01 prosent til 20,20 kroner. Rederkongen John Fredriksen har igjen blitt knyttet opp mot selskapet. Ifølge Finansavisen skal Fredriksen har like i underkant av 5 prosent av de utestående aksjene i selskapet.

Fredriksen hadde fra før rundt 2 prosent av aksjene i Jinhui, og har tidligere vært en av de største aksjonærene i selskapet.

John Fredriksens eget tørrbulkrederi Golden Ocean Group følger etter på vinnerlisten. Aksjen stiger 4,79 prosent til 4,59 kroner.

Gårdagens taper Int. Gold Exploration inntar tredjeplassen blant vinnerne, med en oppgang på 4,44 prosent til 4,70 kroner.

Skuffende
Billettløsningsselskapet Fara er den soleklare taperen med en nedgang på 8,87 prosent til 2,26 kroner, men det er riktignok svært lav omsetning i aksjen.

Nutri-Pharma følger etter på taperlisten med en nedgang på 2,23 prosent til 2,63 kroner.

I dag var det søkemotorselskapet Fast sin tur til å fortelle markedet hvordan det har gått det siste kvartalet. Selv om Fast-sjef John M. Lervik kunne vise til en klar bedring sammenlignet med samme periode året før, klarte ikke IT-selskapet helt innfri forventningene til analytikerne.

Reaksjonene er likevel ikke store og aksjekursen faller 1,50 prosent til 19,70 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere