NA24.no

(Scanpix)

Oljegigant satser på alger

Exxon Mobile vil investere milliarder for å lage drivstoff fra alger.

For ikke mange år siden uttalte styreformann og administrerende direktør Rex Tillerson seg i svært nedsettende ordlag om alternative energikilder og kalte etanol for «måneskinn».

NA24 - din næringslivsavis

Men nå har altså pipen fått en annen lyd i verdens største og rikeste børsnoterte oljeselskap.

Exxon Mobile planlegger nemlig å investere svimlende 600 millioner dollar i et prosjekt som tar sikte på å produsere drivstoff fra alger – organismer som lever i vann og spenner fra skum i dammer til tang.

Det amerikanske oljeselskapet er ventet å offentliggjøre beslutningen tirsdag, melder New York Times.

Avtalen kan markere en ny retning for Exxon som har blitt kritisert av miljøgrupper for totalt å avfeie spørsmålet om global oppvarming.

Mange miljøvernere er imidlertid ganske skeptiske og frykter det hele kan være et skalkeskjul.

-Forskning er flott, men vi trenger å se nye produkter i markedet, sier Kert Davies, forskningsdirektør i Greenpeace ifølge New York Times.

-Vi har alltid sagt at de store oljeselskapene må være involvert, men en må spørre seg om dette er ren strategi eller om selskapene virkelig mener alvor, fortsetter han.

Ifølge Exxon kan alger produsere omtrent tre ganger som mye drivstoff som palmeolje, og fire ganger så mye som sukker gitt samme innsatsmengde. Korn gir etter sigende bare en åttendedels ytelse.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere