*Nettavisen* Økonomi.

Oljegisler frigitt i Nigeria

Seks av de ni utenlandske oljearbeiderne som har vært kidnappet av opprørere i Nigerdeltaet, ble onsdag kveld løslatt.

02.03.06 09:42

(NA24): Et amerikansk gissel var den første i gruppen som ble løslatt. Senere på dagen ble to egyptere, to thailendere og en filippiner også løslatt.

To amerikanere og en brite holdes fortsatt som gisler av Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet.

De ni oljearbeiderne ble kidnappet 18. februar i forbindelse med en opptrapping av opprørsgruppens kamp mot utenlandske oljeselskaper i Nigerdeltaet sør i Nigeria. De ni oljearbeiderne, som tilhører det amerikanske selskapet Wilbros, var i ferd med å legge en rørledning for Shell da de ble tatt som gisler.

Bevegelsen for frigjøring av Nigerdeltaet hevder at utenlandske interesser utnytter landets oljerikdommer, og krever at Nigeria tar full kontroll over installasjonen for at befolkningen skal få en større del av inntektene.

Til tross for onsdagens løslatelse varsler opprørerne flere aksjoner mot utenlandske oljeinstallasjoner. De tre gjenværende gislene vil heller ikke bli løslatt før gruppens krav innfris.

- Vi vil fortsette angrepene i et annet område av Nigerdeltaet. Målet er full stans i eksporten av råolje fra fastlandet, uttaler gruppen i en meddelelse.

Bevegelsens angrepsbølge har ført til et kutt på 20 prosent i Nigerias oljeeksport. Dette ga seg utslag i et kraftig hopp i oljeprisen for halvannen uke siden.

Prisen på nordsjøloje for levering i april stiger torsdag morgen 0,93 prosent til 63,03 dollar fatet.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag