*Nettavisen* Økonomi.

Oljehjelp til børsen

Den oljeavhengige Oslo Børs blir løftet av den sterke oljeprisen. Følg utviklingen her.

01.08.06 10:50

Sjekk alle kursene her.

Sterk oljepris er med på å sende Oslo Børs videre opp tirsdag morgen. Hovedindeksen klatrer 0,58 prosent til 383,11 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Investorene virker å ha lagt mandagens skuffelse fra Statoil bak seg og sender aksjen til topps på listen over de mest omsatte aksjene. Aksjekursen stiger 1,64 prosent til 185,50 kroner, mens Norsk Hydro følger etter med en oppgang på 1,14 prosent til 177 kroner.

Selv om Statoil ikke klarte å innfri forventningene, har ikke analytikerne barbert estimatene sine. De fleste har gjort små justeringer og mange har behold kjøpsanbefalingene i aksjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: GENNADIY MINCHENKO

Oljeprisen stiger

Oljeprisen stiger videre etter gårsdagens hopp. Den russiske oljeledningen som sprang lekk, fikk oljeprisen til å stige til over 75 dollar fatet igjen. Etter at det ble kjent at våpenhvilen i Midtøsten ikke ble noe av, fikk oljemarkedet mer å fokusere på. I tillegg får hetebølgen i USA naturgassprisene til å skyte i været.

Traderfavoritten DNO blir løftet 0,84 prosent til 12 kroner, mens Altinex stiger 1,50 prosent til 1,35 kroner. Begge de to små oljeaksjene er blant de mest handlede aksjene på Oslo Børs og ettersom flere har kommet tilbake fra ferie, tar interessen og omsetningen i aksjene seg opp igjen.

Tomra og IGE stiger henholdsvis 1,41 prosent til 43,20 og 1,48 prosent til 4,81 kroner.

Vinnerlisten
PhotoCure fortsetter oppgangen. Selskapet var en av gårsdagens vinnere og topper tirsdag vinnerlisten med en oppgang på 8,01 prosent til 44,50 kroner. Det er hovedsakelig nettmeglerne som kjøper aksjen denne dagen.

CorrOcean figurerte også høyt på vinnerlisten denne dagen. Aksjen stiger 7,55 prosent til 5,70 kroner. Det er det lille meglerhuset Christiania Securities er største nettokjøper med rundt 79,65 prosent av kjøpene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Markedet tar godt i mot nyheten om at riggselskapet Scorpion Offshore har kansellert en avtale med det brasilianske selskapet Queiroz Galvao Perfuracioes. Avtalen gjaldt dannelsen og driften av et joint venture. Queiroz Galvao Perfuracioes vil fortsette med sine planer uten Scorpion. Aksjen stiger 5,29 prosent til 59,75 kroner.

Faller
Spillutvikleren Funcom faller 5,62 prosent til topps av taperlisten. Det svenske meglerhuset Fischer Partners Fondskommision er største nettoselger med 91,7 prosent.

P4 Radio Hele Norge følger etter med en nedgang på 2,78 prosent.

Høy oljepris og store nedskrivninger rammet rederiet Wilh. Wilhelmsens resultat i andre kvartal. Selv om selskapet økte inntektene, ble resultatet rammet av dyr bunkerssikring og nedskrivninger i et fransk datterselskap. Aksjen faller 0,48 prosent til 206,50 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag