*Nettavisen* Økonomi.

Oljeindustrien streiker

Rundt 90 oljeservicefolk ble tatt ut i streik i natt. Det får Røkke og Schlumberger merke.

21.06.06 08:41

Oljeindustriens Landsforening og Norsk olje- og petrokjemisk fagforbund (Nopef) kom ikke til enighet i meklingen om revisjon av Oljeserviceavtalen. Meklingen pågikk fram til 04.30-tiden onsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis.

Etter den resultatløse meklingen iverksetter Nopef streik for 87 av de om lag 2650 medlemmene organisasjonen har innen avtalen.

Streiken starter med virkning fra i dag og det er alle medlemmene i kompletteringsavdelingene i Baker Oil Tools, Schlumberger, Weatherford og Halliburton, samt 10 medlemmer innen ROV-operasjoner i Oceaneering og fem borevæske-ingeniører i M-I Norge som blir tatt ut i streik.

Ikke enige
Partene klarte ikke bli enige om avtalefesting av 2-4 arbeidstidsordning i oljeservicebedrifter. Det er ikke noe til hinder for at bedriftene kan drøfte andre arbeidstidsordninger enn de har i dag, men det må da skje lokalt, ut fra den enkelte bedrifts forutsetninger.

Oljeserviceavtalen omfatter totalt om lag 2650 arbeidstakere i en rekke leverandørbedrifter som er medlemmer i OLF. Selskapene leverer blant annet brønn- og undervannstjenester innen olje- og gassvirksomheten.

Disse er rammet
Blant selskapene som er omfattet av Oljeserviceavtalen er Schlumberger Norge, Aker Kværner Well Services, Halliburton, Weatherford Norge, Oceaneering, Acergy Norway, Baker Hughes og en rekke andre selskaper knyttet til oljeservice-virksomheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.