NA24.no

Oljeitaliener tar ut fire mrd.

Sist oppdatert:
Det italiensk-eide oljeselskapet Eni Norge tjener gode penger på norsk olje. I fjor tok de ut utbytte på fire milliarder kroner.

Eni Norge er lisensinnehaver på det omstridte Goliat-feltet i Barentshavet, hvor det så langt er funnet olje og gass tilsvarende et volum på 250 millioner fat.

NA24 - din næringslivsavis

Etter høye oljepriser i fjor, økte omsetningen til den norske filialen av det italienske oljeselskapet omsetningen til 15,2 milliarder kroner i fjor, fra 11,8 milliarder året før. Resultat før skatt endte på 10,2 milliarder, noe som er 2,4 milliarder bedre enn i 2004, ifølge Dagens Næringsliv.

Dermed ligger det an til milliardutbytte for Eni. Selskapet tjente så godt på sine andeler i felt på norsk sokkel at de tar ut et utbytte på fire milliarder kroner, som sendes hjem til Italia.

Eni har, ifølge DN, en portefølje på 50 lisenser i Norge, og er operatør på ti av dem. Goliat-feltet er altså ett av disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere