*Nettavisen* Økonomi.

Oljeløft på børs

Olje og rigg trekker børsen opp i morgentime onsdag. Meglerhuset Orion Securities tror på en sterkere vekst både i olje og fisk på dagens børs.

15.03.06 10:01

(NA24): Hovedindeksen åpnet veldig sterkt fra børsåpning onsdag morgen. Så langt er den opp 0,77 prosent til 373,98 poeng.

Olje og rigg har sterkt fokus for tiden. Tungvekteren Statoil og Norsk Hydro viser vei med oppturer på 0,77-1,0 prosent. DNO er opp 0,41 prosent.

Sevan Marine topper dagens foreløpige vinnerliste, og stiger over 9 prosent til 41,40 kroner etter å ha meldt om mulig milliardavtale med internasjonalt oljeselskap.

Meglerhuset Orion Securities trekker frem Scorpion Offshore som den billigste riggaksjen på Oslo Børs i disse dager. Siden årsskiftet har hele åtte insidere kjøpt seg opp i selskapet.

Usikker oljepris
- Politiske uro fra Iran og Nigeria er med på å trekke oljeprisen opp. Forventninger om høyere lagre i ettermiddagens ukentlige lagertall fra USA holder imidlertid prisen noe igjen, sier en megler i Orion Securities til NA24.

Nordsjøolje for levering i april handles nå for 63,75 dollar fatet, en nedgang på 0,38 prosent fra i går.

Dagens foreløpige tapere er Lerøy Seafood og Global Geo Service, som begge er ned over to prosent.

En megler i Orion Securities ser tiden frem til påske som en sterk periode med gode sjanser for å tjene penger på fiskeaksjene. Han trekker frem Pan som et kortsiktig investering mens Lerøy Seafood passer for de som ønsker å være langsiktige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.