NA24.no

(Scanpix)

Oljemarked spent på stresstest

Sist oppdatert:
Oljeprisen er nærmest uendret onsdag morgen.

Den siste tiden har oljeprisen utviklet seg positivt og blant analytikerne er det flere som spør seg om dette er et blaff eller om vi står fremfor en reprising av det svarte gull.

NA24 – din næringslivsavis

Nå er det frykt for at stresstestene som de amerikanske bankene har blitt utsatt for vil vise at de store finansinstitusjonene må hente inn ytterligere kapital. Dette kan spille inn på oljemarkedet ved ta resesjonen som nå herjer de store og oljetørste økonomiene i verden forlenges, og dermed demper oljetørsten over lengre tid.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her0

Onsdag ettermiddag kommer det oljelagertall fra det amerikanske energidepartementet. Det er forventet at de vil vise en lageroppgang på råolje tilsvarende 2,5 millioner fat forrige uke. Årsaken er at raffineriene produserte mindre drivstoff som en følge av lavere etterspørsel etter diesel og bensin.

- Generelt er ikke markedet så positivt. Det er ingen ting som kan støtte at markedet stiger videre, sier Clarence Shu, opsjonstrader i Hudson Capital Energy i Singapore til Bloomberg News.

Et fat råolje levert i juni blir i morgentimene onsdag handlet til 53,85 dollar fatet, noe som er fattige 1 cent opp fra tirsdagens nivåer. Tirsdag falt kontrakten 63 cent til 53,84 dollar fatet, melder Bloomberg News. Dette er råoljekvaliteten som blir handlet på råvarebørsen i New York, og går under betegnelsen WTI, Western Texas Intermediate. Så langt i år er denne kvaliteten opp 21 prosent i pris.

I London, der nordsjøoljen med navn Brent Blend, handles til 54,12 dollar fatet for levering i juni. Det er uendret fra tirsdagens nivå. I går falt oljekontrakten med 0,8 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere