*Nettavisen* Økonomi.

Oljemygg henter penger - igjen

Mindre enn en uke etter utløp av tegningsfristen i en emisjon, annonserer olje- og offshoreselskapet Altinex planer om å hente mer kapital.

10.01.06 17:18

(NA24): Altinex melder tirsdag at selskapet har hyret inn meglerhuset SEB Enskilda for å gjøre en rettet emisjon mot profesjonelle norske og internasjonale investorer i kveld.

Emisjonen vil bli priset gjennom en såkalt bokbygging. Målet med emisjonen er å styrke egenkapitalen til selskapet, som er i en ekspansjonsfase og for å kunne utnytte strategiske muligheter, i følge meldingen.

Emisjonen vil være på maksimalt 116 millioner aksjer. Altinex sluttet i dag på 54 øre, slik at emisjonen kan bli på rundt 60 millioner kroner.

Altinex har bakgrunn som en utstyrsleverandør til offshoresektoren, men har det siste året gått gjennom en fase hvor man også bygger seg opp som oljeselskap på egenhånd.

En rekke kjente investorer har kastet seg over Altinex, blant andre Øystein Stray Spetalen, som har solgt seg ned i det siste, og Chess-gründer Idar Vollvik, som har kjøpt seg opp i det siste, og nå har over 10 prosent av Altinex.

Dagens melding kommer bare dager etter at tegningsfristen gikk ut for en fortrinnsrettsemisjon, som bidrog med 100 millioner friske kroner til selskapet.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.