*Nettavisen* Økonomi.

Oljemygg til topps på Oslo Børs

Til tross for en god avslutning endte Oslo Børs i rødt tirsdag, tynget av nedgang for flere tungvektere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Oslo Børs dratt ned av fallende tungvektere.

Til tross for en god avslutning endte Oslo Børs i rødt tirsdag, tynget av nedgang for flere tungvektere.

Ved stengetid var hovedindeksen ned 0,48 prosent til 609,89 poeng.

I oljemarkedet steg oljeprisen gjennom dagen, til 50,5 dollar per fat, men er fortsatt ned rundt halvannen dollar det siste døgnet.

Dagens vinner

Dagens soleklare vinner ble det lille olje- og gasselskapet Questerre Energy.

Selskapet, med interesser i skifergass og skiferolje i Canada og USA, ble sendt opp hele 43,6 prosent.

Oppgangen kom ifølge TDN Finans etter at polske PKN Orlen melder at selskapet vil kjøpe Questerres joint venture-partner på Montney-feltet i Canada, Kicking Horse Energy, for en selskapsverdi på 356 millioner dollar.

Nyhetsbyrået viser til at meglerhuset Pareto skriver at transaksjonen verdsetter Questerres 25 prosent andel av jv-et til mellom 2,6 og 3,7 kroner per aksje.

Blant de større selskapene var Statoil ned 1,2 prosent, mens tungvekterne Seadrill og Subsea 7 i oljeservice ble sendt ned henholdsvis 3,2 og 1,8 prosent.

En svak dag ble det også for Norsk Hydro og DNB som falt henholdsvis 1,4 og 2,1 prosent, mens Yara var ned 1,5 prosent.

Ny svake Kina-tall
Ny handelsstatistikk fra Kina viste fallende import og eksport i september, et signal om fortsatt svak etterspørsel.

Importnedgangen var på 20,4 prosent fra september i fjor, mens eksporten falt mer moderate 3,7 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Det ga en liten oppgang i overskuddet på handelsbalansen, fra 60,2 milliarder dollar i august til 60,3 milliarder dollar.

Ser tegn til bedring
DNB Markets mener den kinesiske utenrikshandelen viser tegn til bedring.

- Sammenligner vi utviklingen i både eksport og import med fjoråret, er det fortsatt fall. Dette skyldes imidlertid både lavere råvarepriser og at spekulasjoner mot yuanen bidro til overfakturering av eksporten i fjor høst. Sammenlignet med august i år, steg eksporten til samtlige land med unntak av Taiwan. Og importen steg også, med videre oppgang i importen av råvarer, skriver DNB Markets-analytiker Magne Østnor i en morgenrapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag