*Nettavisen* Økonomi.

Oljemygg til værs på Oslo Børs

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Nedgang snudd til knapp oppgang på børsen.

29.09.15 11:26

Etter kraftige børsfall i USA og Asia bar det nedover for børsene i Europa fra start tirsdag.

Et par timer ut i handelen er nedgangen snudd til knapp oppgang.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,16 prosent til 571,43 poeng, mens aksjene i Europa, målt ved samleindeksen Stoxx Europe 600, er uendret.

Oljemygg til topps
Det lille oljeselskapet Interoil Exploration er dagens vinner hittil i dag, med en oppgang på 23,7 prosent, etter at selskapet melder om mulig lavere garantiforpliktelser for lisensen LLA-47 i Colombia.

Interoil tolker en ny regel fra regulatoriske myndigheter dithen at selskapet er påkrevd å stille en garanti på 4,8 millioner dollar for å oppfylle garantiforpliktelsene. Allerede har selskapet stilt garanti på totalt 10,8 millioner dollar for LLA-47.

Selskapet mener vedtaket bør redusere den nåværende garantieksponeringen og har bedt reguleringsmyndigheten om en reduksjon i garantien som er stilt.

Blant de største selskapene bidrar Statoil og DNB positivt, med oppgang på henholdsvis 1,4 og 1,5 prosent. Yara stiger 1,1 prosent og Telenor faller 1,5 prosent.

Oljeprisen er opp 0,8 prosent hittil i dag, til 47,8 dollar per fat.

- Frykter det verste
Siden årets topp på 661 poeng i april har Oslo Børs ramlet nærmere 14 prosent. Mesteparten av fallet har kommet i den internasjonale børsuroen på sensommeren.

- En del investorer frykter nå det verste, at verden kan gå inn i en ny finansiell krise slik vi hadde i 1998 eller i 2008. De fleste indeksene har for øvrig vært i korreksjonsmodus en god stund nå, noe som kan være årsaken til investorenes frykt, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Makro
På makrosiden er det klart for nye inflasjonstall fra Tyskland for september, boligprisindeksen Case-Shiller og forbrukertillitstall fra USA.

- Ifølge Reuters venter analytikerne at tilliten avtok markert i september. Hvis det stemmer blir neppe det tall som trekker markedene opp, skriver Aamdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag