NA24.no

Oljen faller tilbake

Oljeprisen faller tilbake på spekulasjoner om at Saudi-Arabia ikke vil være med på produksjonskutt.

Oljeprisen faller tilbake fredag morgen på spekulasjon om at Saudi-Arabia, verdens største produsent av olje, ikke vil være med på produksjonskutt i regi av OPEC, organisasjonen for oljeeksporterende land.

NA24-din næringslivsavis

OPEC-president Edmund Daukoru uttalte i går at det er ingen formell avtale mellom medlemmene for å nedjustere produksjonen, men denne uken oppfordret han medlemmene til å senke produksjonen før gruppens neste møte i desember. Hans eget land, Nigeria, har forberedt mindre oljeproduksjon. Det melder Bloomberg News.

Nå spekuleres det i om ikke Saudi-Arabia vil avvente til dersom oljeprisen faller under 55 dollar fatet før de foretar seg endringer å produksjonen.

Råolje for levering i november falt 43 cent eller 0,7 prosent til 59,6 dollar fatet. Onsdag falt oljeprisen til 57,75 dollar fatet, det er det laveste på mer enn syv måneder.

Verdens største meglerhus, Morgan Stanley, sa torsdag at supersykelen innenfor råvarer ikke var over, og at prisene kunne stige videre som følge av produksjonsmangler neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere