Gå til sidens hovedinnhold

Oljen faller tilbake

Oljeprisen holder ikke stand mot onsdagens rekordnivå.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

112,21 dollar fatet ble onsdag det magiske rekordnivået, men oljen maktet ikke å holde gløden oppe torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Da gulvhandelen på New York Mercantile Exhange (Nymex) stengte torsdag, ble imidlertid den amerikanske referanseoljen, med referanseverdi WTI og levering i mai, solgt til 110,17 dollar fatet, ned 0,6 prosent fra rekordnivået.

Lavere import
Årsaken til fallet, er blant annet tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Rapporten som ble sluppet torsdag, viste at amerikansk import av råolje i februar hadde falt til 268,5 millioner fat, fra 322,2 millioner fat i januar.

Selv om oljeprisen i februar steg til rekordnivåer, skrumpet oljeoverskuddet inn med 7,9 prosent til 32,5 milliarder dollar.

- Bekymringer rundt tilbud av olje styrer oljeprisen, til tross for en forverret økonomi og konsekvente bevis for lavere etterpørsel etter olje, sier Michael Fitzpatrick ved MF Global til MarketWatch.

Nære 110 dollar
Svekkelsen i dollarkursen har sammen med et overraskende trekk i de amerikanske oljelagrene medført at prisen har skutt i været, altså før torsdagens fall.

Over en lengre periode har oljeprisen ligget over 100-dollargrensen, men nordsjøoljen har aldri vært så nære en 110-dollarspassering som den er akkurat nå. Maikontraktene for «Brenten» steg til 109,98 dollar fatet. Det er ny toppnotering for nordsjøoljen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg