NA24.no

Oljen i førersetet

Sist oppdatert:
Australia ledet an det som ble en bred rally på de asiatiske børsene onsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De asiatiske aksjene endte for det meste høyere etter at Japan steg på kvartalstall og en sterk oppgang i oljeprisen fyrte opp under den råvarebaserte børsen i Australia.

NA24 - din næringslivsavis

Japanske Nikkei endte opp 0,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,4 prosent.

Australias S&P/ASX 200 klatret hele 1,5 prosent etter blant annet sterke resultater hos BHP Billiton.

Opp og ned
Videre i Asia steg Singapores Strait Times-indeks med 0,6 prosent og Malyasias KLSE Composite klatret 0,7 prosent. New Zealands børs datt med 0,1 prosent, Sør-Koreas Kospi-indeks la på seg 0,7 prosent og Indonesias JSX Xomposite klatret 0,7 prosent. Derimot endte aksjene i Shanghai for det meste ned og Composite-indeksen falt med en halv prosent.

Hong Kongs Hang Seng steg med 0,6 prosent, mens hovedindeksen for de kinesiske aksjene notert i Hong Kong klatret 1,4 prosent.

- Eiendomsaksjene er sterkere og markedet i sin helhet er likviditetsdrivende, sier Castor Pang, strateg hos Sun Hung Kai Financial i Hong Kong, til Marketwatch.

Verdens største gruveselskap BHP Billiton steg hele 3,2 prosent etter at det ble en oppgang i råvareprisene.

Oljen endte over 60
Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 60,17 dollar fatet. Dette er en solid oppgang på 1,37 dollar eller 2,3 prosent.

Spekulasjoner knyttet til om OPEC kan komme til å kutte oljeproduksjonen ytterligere samt forventninger om lavere oljelagre i USA sendte oljeprisen opp tirsdag. Tidligere har tvil rundt oljekartellets medlemmers vilje til å redusere produksjonen fått oljeprisen til å falle.

Nå åpner OPEC opp for at de kan komme til å gjennomføre mer enn først antatt

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere