NA24.no

Oljen løfter børsen

Sist oppdatert:
Oljeprisen spruter i været, og det sender aksjene på Oslo Børs videre opp.

Hovedindeksen blir løftet 0,78 prosent til 379,98 poeng av den stigende oljeprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har styrket seg i løpet av helgen og et fat nordsjøolje med levering i oktober koster mandag morgen 73,25 dollar. Det er igjen Iran som stjeler overskriftene. Det oljerike landet skal gi sitt tilsvar på kravene fra FNs sikkerhetsråd i forbindelse med et omstridt atomprogram og USA har skjerpet tonen mot Teheran. Våpenhvilen mellom Israel og Hizbollah trues stadig av angrep fra begge leire.

Oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro stiger 1,46 prosent til 174 kroner og 1,79 prosent til 171 kroner. DNO blir sendt opp 0,88 prosent.

Bud og topp
CanArgo topper vinnerlisten med en oppgang på 20 prosent til 9,70 kroner. Aksjekursen har stukket til himmels etter at det ble kjent at de har gjort et funn av et nytt oljefelt i Georgia. I løpet av en uke har aksjen steget med utrolig 72 prosent.

Petrojarl blir løftet 14,20 kroner til 50,25 kroner etter Prosafe bekrefter at de har kjøpt seg opp i selskapet. Ryktene florerte i helgen og både Prosafe og Bergesen Worldwide ble trukket frem som mulige budgivere på mellom 25 og 40 prosent av aksjene i selskapet. I dag er det blitt klart at Prosafe har sikret seg 29,57 prosent av de utestående aksjene i selskapet. Kursen Prosafe betalte er 50 kroner pr. Petrojarl-aksje, og oppgjøret kommer i form kontanter og Prosafe-aksjer til kurs 349,50 kroner.

Prosafe stiger 2,43 prosent.

Int. Gold Exploration stiger 4,95 prosent til 4,30 kroner, mens kampen om TTS får aksjen til å stige 6 prosent til 53 kroner. Skeie Group kjøpte fredag etter børs seg opp til 34,81 prosent av de utestående selskapene og betalte 52 kroner pr. aksje.

Kursras etter skuffelse
IT-selskapet Opera blir straffet hard for skuffende resultat for andre kvartal. Aksjekursen raser 19,03 prosent til 18,30 kroner. Driftsresultatet og nettoresultatet er under en tredjedel av det selskapet leverte i samme periode året før, og Opera skylder på sviktende salgsinntekter fra mobiltelefonene der nettleseren er representert. Programvareselskapet ser ingen bedring i inneværende år.

Cermaq faller 2,13 prosent til 80,50 kroner, mens Simrad Optronics faller 2,02 prosent til 8,23 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere