NA24.no

Oljen løfter børsen

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
En stigende oljepris får børsen til å krype oppover.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I går opplevde børsen en flott oppgang på over to prosent. Svekkelsen i oljeprisen torsdag kveld svekket den oljetunge børsen, men nå som oljen klatrer gjør børsen det samme. Hovedindeksen stiger med 0,37 prosent til 433,93 poeng.

Klikk her for å følge Oslo Børs

NA24 - din næringslivsavis

En mindre nedgang i naturgasslagrene enn ventet bidro til å sende naturgassprisene ned over 7 prosent i den amerikanske handelen. Prisen på råolje fulgte etter med en solid nedgang på 4 prosent til under 52 dollar fatet, for WRI-oljen, som er det laveste nivået siden mai 2005.

Oljeeksporten fra Russland gjennom Druzhba-rørledningene har startet opp igjen, samtidig er det imidlertid klart at OPEC ikke har klart å kutte produksjonen på samme nivå som har vært lovet. Det varme været i USA og Europa har gjort at store fond har spekulert i fallende oljepris. Dette har gjenspeilet seg i den enorme omsetningen av oljekontraktene ved de ulike råvarebørsene.

Oljeprisen er fortsatt svak, men prisen har steget med rundt en dollar til 52,70 dollar.

Klikk her for å følge oljeprisen

Tungvekterne Statoil og Hydro stiger etter å ha vært klart i minus. Statoil er nå ned 0,80 prosent til 155 kroner, mens Hydro er opp med 0,68 prosent til 184,25 kroner.

Gårsdagens sjokkoppgang for DNO er over for denne gang. Aksjen faller med 3,69 prosent til 12,25 kroner. I går sendte styreleder Berge Gerdt Larsen ut en pressemelding der det noe tvetydig kom frem at det skal foreligge et mulig bud på oljeselskapet. Aksjekursen steg godt over 16 prosent.

- Det var svært høy aktivitet i DNO-aksjen i går. Vår estimerte underliggende verdi ligger på 15,3 kroner per aksje, men vi utelukker ikke at man i en eventuell oppkjøpssituasjon vil kunne være villig til å betale noe premie utover dette. Selskapet har vært tidlig inne i det nordlige Irak og etableringen av en ny petroleumslov vil kunne gi økt interesse for denne regionen. I tillegg sitter selskapet med en attraktiv leteportefølje i norsk sektor, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på DNO med et 3 måneders kursmål på 15 kroner per aksje.

Oppgang og laks
Fosen Trafikklag stiger 25 prosent til 775 kroner. Det er kun omsatt 40 aksjer til en samlet verdi på 31.000 kroner.

Børsnykomlingen Simtronics forsetter oppgangen og stiger med 11,41 prosent til 2,05 kroner. Aksjekursen har steget over 42 prosent siden aksjen debuterte på børsen 5. januar.

Trolltech slapp i dag nyheten om at Motorola skal produsere to mobiltelefoner bygd på selskapets Qtopia-plattform. Motorola meldte også at de skal benytte Operas webleser på de samme telefonene. It-aksjer er i vinden for tiden og investorene belønner Trolltech med en oppgang på 10,69 prosent til 17,60 kroner. Det er for øvrig lite omsetning i selskapet. Opera stiger med 1,74 prosent til 17,50 kroner.

Odim følger etter og klatrer med 4,38 prosent til 167 kroner. Meglerhusene Lehman Brothers og Enskilda Securities hamstrer aksjer i selskapet der Røkke er største aksjonær.

Gode spotpriser for levering neste uke på 28-30 kroner, ifølge lakseeksportøren Norwell i Florø sender lakseaksjene litt opp. Pan Fish har dessuten innkalt til ekstraordinær general forsamling ettersom selskapet skal doble antall styremedlemmer. Pan Fish blir belønnet med en oppgang på 3,36 prosent til 6,16 kroner. Lerøy Seafood Group stiger med 0,44 prosent til 114,50 kroner.

Tøffe dager
Styret i teknologiselskapet Q-Free, som leverer bomsystemer til offentlige veier, meldte i går at det er behov for å gjennomføre en rekke forbedringstiltak i selskapet. I den forbindelse tar selskapet en avsetning i fjerde kvartal på 30 millioner kroner.

I går raste selskapet over ti prosent og også i dag topper det taperlisten med en nedgang på 7,74 prosent til 15,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere