*Nettavisen* Økonomi.

Oljen lukter på 70 dollar

Foto: (Scanpix)

Ekspertene venter videre oppgang i oljeprisen.

09.06.09 14:12

Prisoppgangen på olje fortsetter. Tirsdag ettermiddag handles juli-kontrakten for nordsjøolje for 69,31 dollar fatet. Det er en oppgang på 2,12 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

I markedet har forventningene om en bedring av den globale økonomien ført til at man tror på høyere etterspørsel etter drivstoff.

Hever estimater
Ifølge Reuters hevet meglerhuset Societe Generale tirsdag sine oljeestimater i 2009 med 8,50 dollar til 65 dollar i tredje kvartal, og hevet estimatet for fjerde kvartal med 11,50 dollar til 72,50 dollar per fat.

- Historisk er forholdet mellom olje og inflasjonsforventninger mye sterkere enn mellom olje og dollar, skriver global analysesjef Mike Wittner i Societe Generale, ifølge Reuters.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dollardrevet
En svakere dollar har også vært med på å trekke opp oljeprisen. Investorer søker mer risikofylte investeringer, og olje blir sett på som et godt alternativ for også å beskytte seg mot inflasjonsrisiko. En dollar koster tirsdag formiddag 6,37 norske kroner.

Oljeanalytiker Thina M. Saltvedt i Nordea Markets peker på at det er spesielt dollaren som har påvirket oljeprisen i det siste.

Se intervjuet her: 320607

- Vi så at arbeidsmarkedsrapporten som ble lagt frem i USA fredag før helgen bidro til å styrke dollaren. Da falt oljeprisen noe. I dag ser vi at dollaren svekker seg litt, og da stiger oljeprisen, så det er mye dollarpåvirket oljepris om dagen, sier Saltvedt i et intervju med TV2 Nyhetskanalen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag