NA24.no

Oljen mindre verdt

Prisen på det svarte gullet minker i verdi.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen fortsatte å falle for andre dag på rad, mandag. Fallet skyldes at selskapene økte produksjonen på plattformer i Mexico-golfen etter at en stormtrussel har passert.

NA24 - din næringslivsavis

Oljegiganter som BP Plc og Royal Dutch Shell Plc har sendt arbeidere tilbake til plattformene etter at tropiske vinder ikke utviklet seg til å bli stormer. I forrige uke var evakueringen av de samme arbeiderne med på å sende oljeprisen opp til historiske rekorder.

- Prisene vil være mindre presset etter returneringen av produksjonen i golfen. Vi kommer også til å se at etterspørselen vil bli revidert nedover, som også vil presse prisene nedover, sier energianalytiker, Eric Wittenauer, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet frontkontrakten på WTI-oljen 80,78 dollar fatet. Dette er en nedgang på 1 prosent, men prisene er fortsatt opp 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Den 20. september satte denne referanseoljen en historisk toppnotering med en pris på 83,90 dollar.

- Jeg ser ikke at vi beveger oss mye høyere med mindre det er en hendelse som vi ikke kan forutse, som en orkan eller krig i Midtøsten, som forstyrrer produksjonen. Vi er på vei mot en korreksjon og jeg tror vi er på vei mot midten av 70-tallet, sier Steve Bellino hos MF Global, ifølge Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere