NA24.no

Oljen når nye rekorder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger til nye høyder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i New York stiger både olje- og bensinprisen til nye historiske topprekorder på rekordsvak dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Men det er ikke bare en svak dollar som får prisene til å stige til nye høyder. Flere eksportterminaler i Mexico har de siste dagene vært tvunget til å stenge på grunn av dårlige værutsikter. I dag måtte enda en krype til korset. Stengte terminaler og økt etterspørsel etter olje, presser dermed prisene oppover.

Økt etterspørsel
Kinas tro på en tosifret vekst i økonomien i første kvartal bidrar også til å øke etterspørselen etter olje i Kina, noe som presser prisen oppover. Importen av dieselolje steg 49 prosent i mars.

- Utviklingsland som Kina, India, og Midtøsten øker konsumet, sier Tetsu Emori hos Atmax i Tokyo ifølge Bloomberg News.

- Det betyr at den totale etterspørselen på globalt plan ikke blir lavere enn i fjor.

Ekstrem økning
Nordsjøolje, for levering i mai, omsettes nå for 110,62 dollar fatet. Det er ny rekordnotering for «brenten». Aldri tidligere har nordsjøoljekontraktene vært omsatt høyere.

Kontraktene på den amerikanske lettoljen WTI med levering i mai setter ny toppnotering på New York-børsen med 112,60 dollar fatet.

Rekordhøye energipriser rammer ikke bare flyselskaper der økt oljepris påvirker resultatene, de sørger også for at matvareprisene øker. Dette kan igjen bidra til at inflasjonen over hele verden tiltar ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere