NA24.no

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oljen opp, børsen ned

Sist oppdatert:
Mens oljen snuser på rekordnivåer faller Oslo Børs.

Hallelujastemningen fra i morges demper seg noe, men alt tyder fortsatt på ny rekord.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag morgen satt børsen ny intradagsrekordnotering på 523,86 poeng. Nå står hovedindeksen i 520,47 poeng, fortsatt en pen oppgang på 0,44 prosent sammenlignet med torsdag.

Torsdag fortsatte børsfesten i USA, og i Asia er det også rekorder. Ute i Europa er det også god stemning, blant annet setter DAX-indeksen i Tyskland ny rekord for første gang siden år 2000.

Olje-rally
Oljen har et kraftig ettermidagsrally, og handles nå for omtrent en dollar mer enn i morges. Prisen på nordsjøolje med augustlevering stiger 1,16 prosent til 77,29 dollar fatet.

På tross av dette er oppgangen i Statoil og Hydro langt mindre enn de var på morgenen. Statoil stiger 0,52 prosent til 192,5 kroner. Hydro stiger 1,65 prosent til 247 kroner, klar for ny rekord. I dag morges stod aksjene på det høyeste i henholdsvis 196 og 250 kroner.

Kronekurs fortsetter klatringen mot dollar. En dollar koster nå bare 5,738 kroner. Kanskje er dette med på å minske oppgangen fra tidligere i dag.

Resultater preger børsen
Flere selskap har kommet med resultat fredag.

Ementor leverer bedre enn ventet, og ligger på fjerdeplass med en stigning på 4,81 prosent til 54,50 kroner

SuperOffice har også kommet med gode tall. «Rett og slett et veldig bra kvartal», oppsummerer selskapet i rapporten. Aksjen klatrer 3,79 prosent til 38,3 kroner.

På toppen av vinnerlisten troner PSI, med en oppgang på 5,91 prosent til 58,25 kroner. Aksjen er den tredjebeste aksjen i år, med en oppgang på utrolige 146,82 prosent. Det har ikke kommet nyheter fra selskapet. Nettmeglerne Nordnet og NetFonds står for over 65 prosent av nettokjøpet, en klar indikasjon på at oppgangen er traderstyrt. Det er ikke uvanlig at aksjer med voldsomme økninger, sånn som PSI har hatt i år, blir traderfavoritter.

Det er selvfølgelig ikke bare oppgang på børsen. TGS kommer med resultatvarsel denne fredagen, etter at to av skipene deres opplever ytterligere forsinkelser. Aksjen raser 6,45 prosent til 116 kroner, og er på tredjeplass på taperlisten.

Verst er panteselskapet Tomra, som kom med resultater etter børsslutt torsdag. Resultatet var en halvering i forhold til samme periode i fjor, og i underkant av analytikernes forventninger. Aksjen stuper 10,32 prosent til 48,25 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere