NA24.no

Oljen over 60 dollar

For første gang på fem uker har oljeprisen bikket over 60 dollar.

Oljeprisen hoppet to dollar til 60,42, etter at Occidental Petroleum måtte stenge det syvende største feltet på det amerikanske fastlandet. Elk Hills-feltet, som produserer 120.000 oljeekvivalenter daglig, måtte stenges grunnet en brann som skal ha skadet fire personer.

NA24 - din næringslivsavis

Brannen førte til ytterligere forsinkelser i leveranser, i tillegg til allerede eksisterende leveranseproblemer fra Mexicogolfen og Canada.

Opp ti dollar på to uker
Dermed har oljen steget meed drøye ti dollar fatet, etter å ha vært på laveste nivå på 20 måneder i slutten av januar.

- Været har vært en nøkkelfaktor denne måneden, sier Dariusz Kowalczyk sjefstrateg i CFC Seymour Ltd. i Hongkong.

Han forklarer at brannen er en av årsakene, men også den stadig pågående atomstriden med Iran bidrar til prishoppet. Torsdag gikk Ayatollah Ali Khamenei ut og sa at de vil gjengjelde et eventuelt amerikansk angrep, noe som skapte bekymring over betydelige produksjonskutt fra OPECs nest største leverandør.

Brent fortsatt under 60
Future-kontrakter, for leverannse i mars, gikk for 60,11 dollar etter stengetid på råvarebørsen Nymex. Det var høyeste pris siden 29 desember.

Brent-råolje for leveranse i mars steg med 51 cent til 59,54 dollar etter stengetid på råvarebørsen ICE.

Torsdag falt oljeprisen markant etter de ukentlige lagertallene fra USA. Et lite og uventet fall i råoljelagrene så ut til å bli motvirket av en større økning enn ventet i bensinlagrene. Lagrene av destillater falt i tråd med forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere