Gå til sidens hovedinnhold

Oljen på stedet hvil

Gårsdagens oljelagertall og beroligelse fra Iran nøytraliserer BPs nye problemer i Alaska.

Les NA24 på mobil

Europas største oljeselskap BP har igjen møtt problemer i Alaska. Tidligere i sommer oppdaget selskapet korrosjon på en oljeledning på det enorme oljefeltet Prudhoe Bay. Etter dette fortsatte selskapet noe produksjon på feltet, men nå har det igjen blitt trøbbel.

De nye problemene fører til at BP nedjusterer den daglige produksjonen med 90.000 fat til 110.000 fat. Årsaken skal være at det er problemer med en kompressor.

-Vi regner med at det vil ta atskillige dager å få løst problemet med kompressorene, sier en BP-talsmann, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen
Et fat nordsjøolje med levering i oktober koster nå 71,99 dollar fatet og har hatt en nedgang på 0,04 dollar..

Følg oljeprisen her

Uventede lagertall
I går ble det levert overiskt over oljelagertallene i USA. Tallene viste overraskende fulle lagre av både råolje og ulike oljeprodukter.

Lagrene av bensin i USA steg med 0,4 millioner fat til 205,8 millioner fat, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet. Det var første gang på fem uker at lagrene steg, etter den såkalte kjøresesongen i USA. Oppgangen var uventet. Markedet hadde i snitt ventet et fall på rundt 2 millioner fat.

Råoljelagrene falt med 0,6 millioner fat til 330,4 millioner fat. Her var det ventet et større fall, på rundt 1,5 millioner fat.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget