NA24.no

Oljen presses av influensa

Foto: YONHAP (REUTERS)
Frykt for svineinfluensaen sender oljeprisen videre nedover tirsdag.

Mandag fikk oljeprisen en trøkk som følge av utbrudd av svineinfluensa flere steder i verden. Sykdommen som nå fryktes har blitt observert i Mexico, USA og Spania, men det er forventet at den vil spre seg utover verden i den kommende tiden.

Følg oljeprisen her

For andre dag på rad faller oljeprisen som en følge av dette, og den amerikanske referanseoljen WTI, som handles på råvarebørsen i New York, faller under 50 dollar fatet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Beveggrunnen for nedgangen er frykt i markedet for at svineinfluensaen vil holde en klam hånd over den økonomiske veksten, samt dempe flyttrafikk og turisme.

Råolje for levering i juni faller 87 cent per fat eller 1,7 prosent til 49,27 dollar fatet. Mandag falt oljeprisen med 1,41 dollar fatet til 50,14 dollar på råvarebørsen i New York. Det melder Bloomberg News.

Nordsjøoljen, eller brent blend, som handles på råvaremarkedet i London har også fått smake svineinfluensaen. Et fat nordsjøolje handles til 49,37 dollar fatet, noe som ifølge Bloomberg er en nedgang på 1,9 prosent eller 95 cent per fat fra mandagens nivå. Mandag falt prisen på nordsjøolje med 2,6 prosent.

Men oljeprisen er ikke den eneste råvaren som får unngjelde. Også prisen på kobber faller som følge av influensafrykten. Kobber for levering i juli faller 3,1 prosent til 1,98855 dollar per pund.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere