NA24.no

Oslo Børs
Oslo Børs Foto: Scanpix (Scanpix)

Oljen senket Oslo Børs

Sist oppdatert:
Fall i oljeprisen sendte børsen i retur.

Etter å ha satt nye årsbeste på løpende bånd den siste tiden, måtte investorene tåle å se en korreksjon på Oslo Børs denne onsdagen.

NA24 – din næringslivsavis

Hovedindeksen datt 2,15 prosent til 307,40 poeng.

Børsdagen ble preget av et betydelig fall i oljeprisen, og klima surnet ytterligere når USA-børsene åpnet ned.

Les mer: Moderat børsfall i USA

Etter å ha steget mye den siste tiden snudde oljeprisen i går kveld. Uventet høye oljelagertall fra USA var med på å trekke ned prisen.

Råoljelagrene økte med 0,2 millioner fat til 343,8 millioner fat, mot et ventet fall på 2,7 millioner fat ifølge Platts. Høye lagertall betyr mindre etterspørsel, og er derfor negativt for prisen.

-Lagernivået er fortsatt veldig høyt, sier Lawrence Eagles, global leder for råvareforskning ved JPMorgan Chase, i et intervju med Bloomberg Television.

-Vi er faktisk ikke så optimistiske når det gjelder priser til og med fjerde kvartal, på grunn av den store lageroppbyggingen.

Les mer: Uventet oljelagerøkning

Ved råvarebørsen i London gikk kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober for 70,86 dollar per fat da Oslo Børs stengte. Det er nesten 3 dollar lavere enn da Oslo Børs stengte tirsdag.

Av de mest omsatte aksjene falt StatoilHydro med 1,96 prosent til 135,00 kroner, SeaDrill svekket seg med 2,21 prosent til 106,90 kroner, Norsk Hydro falt 2,97 prosent til 37,30 kroner, mens Rec ble sendt ned med 4,18 prosent til 41,46 kroner.

Taper etter resultater
Taperlisten toppes av Faktor eiendom og spillselskapet Funcom med fall på henholdsvis 15,26 og 12,77 prosent. Begge presentert sine kvartalsrapporter denne onsdagen, og de ble tydeligvis dårlig mottatt.

Les mer: Svakt fra eiendomsselskap

Les mer: Nytt kvartal med tap

Boligtall bet ikke på
Oppløftende boligtall fra USA så ut til å gjøre lite for å bedre stemningen.

Denne uken har det kommet flere gode nyheter fra det amerikanske boligmarkedet. Sist ut er tallene fra det amerikanske handelsdepartementet som viser nok en kraftig bedring i salget av nye boliger. Statistikken viser at salget økte med 9,6 prosent til 433.000 nye boliger i juli. Tallene er omregnet til en årlig salgstakt basert på salget i løpet av én måned. Bedringen i salget er langt sterkere enn økonomene hadde regnet med. Estimater fra Bloomberg viser at markedet forventet en bedring til 390.000.

Dette er den femte bedringen på de siste syv månedene, og viser at kjøperne igjen har kommet til boligmarkedet. Selv om det var en marginal nedgang i prisene så har antallet boliger for salg falt til det laveste nivået på 26,5 år.

Les mer: Oppløftende boligtall fra USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere