NA24.no

Oljen under 60 dollar

Foto: Statoil
Irans velvilje sender oljeprisen under 60 dollar fatet.

Oljeprisen har i løpet av helgen falt til under 60 dollar fatet. Det er igjen uttalelser fra den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad som reduserer den politiske risikopremien i oljemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Iran er, ifølge Ahmadinejad, villige til å innlede diskusjoner om landets omstridte atomprogram. Dermed virker trusselen fra verdens fjerde største oljeprodusent om kutte i produksjonen mer fjern.

Kravet fra Iran er at USA slutter å true landet med sanksjoner og andre handlinger. FNs sikkerhetsråds frist til Iran om å stoppe anrikingen av uran gikk ut 31. august, men det oljerike landet har ikke klart å etterkomme dette kravet. Likevel har ikke reaksjonene fra Vesten kommet.

EU og Iran innledet samtaler tidligere i høst som ble betegnet som oppløftende og konstruktive og etter dette har også USA løsnet litt på de skarpe tonen mot Teheran.

- Iran må inngå et kompromiss i forbindelse med denne saken, sier sjefstrateg med ansvar for råvarer Tetsu ved Emori Mitsui Bussan til Bloomberg News og fortsetter med at Iran vil ikke kutte i tilbudet av olje siden de trenger inntektene.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster i morgentimene mandag 59,90 dollar ved råvarebørsen i London, og er dermed på de laveste på mer enn seks måneder.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere