NA24.no

Oljen under 64 dollar

Sist oppdatert:
Prisen på oljen fortsetter å stupe nærmere 60 dollar fatet.

Les NA24 på mobil

Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, 63,72 dollar fatet. Dette er en nedgang på hele 2,9 prosent eller 1,89 dollar fra stengningskursen på NYMEX mandag. Spesielt det siste kvarteret av handelen stupte prisen kraftig, og dette kan tyde på uro blant investorene om prisen vil falle ytterligere. Når gulvhandelen stenger fortsetter handelen elektronisk.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen på råolje har nå falt syv dager på rad, og fra toppnoteringen på 78,40 dollar fatet 14. juli har oljeprisen falt med 18 prosent.

Det internasjonale energibyrået IEA kom i dag med sin månedsrapport, og hadde lite støtte å komme med til oljeprisen. IEA kuttet den estimerte oljeetterspørselsveksten for både 2006 og 2007 med over 100.000 fat.

Laveste siden juli
Prognosen for etterspørselsveksten for 2006 ligger nå rundt en million fat per dag, som er det laveste nivået siden IEA begynte publisere estimater for 2006 i juli i fjor.

Videre har Saudi_Arabias mektige oljeminister Ali al-Naimi vært ut i ettermiddag med guiding på landets forventede oljeproduksjonsøkninger. Naimi sier at landet forventer å øke produksjonskapasiteten med 1,5 millioner fat pr. dag til 2009, og sier samtidig at landet vil fortsette å ha en reservekapasitet på 1,5 til 2 millioner fat per dag.

Fremgang i Iran-spørsmål
I dag uttalte også Irans oljeminister Kazem Vaziri Hamaneh til Dow Jones Newswires at landet ser fremdrift i forhandlingen med EU rundt atomprogrammet. Blant annet skal Iran ha sagt seg villige til å stoppe anrikning av uran i en periode på to måneder mens det forhandles videre.

Dermed ser ytterligere elementer av geopolitisk premie i oljeprisen ut til å være på vikende front. Nettopp den fallende geopolitiske spenning har bidratt til å sende oljeprisen ned den siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere