*Nettavisen* Økonomi.

Oljenedgang på resultatbørsen

Resultatsesongen er i gang for fullt og preger Oslo Børs ved lunsjtider. Oljeaksjene faller til tross for at oljeprisen styrker seg.

25.04.06 13:38

Oljeprisen stiger igjen etter å ha falt noe ned fra mandag ettermiddag. I skrivende stund er prisen på nordsjøolje på rundt 73,80 dollar fatet, noe som tilsvarer en oppgang på rundt 1,3 prosent.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Iran har tidligere signalisert at de ikke vil bruke oljen som et pressmiddel mot vesten og FN Sikkerhetsråds kampanje mot det oljerike landets atomprogram. Nå har de hintet frempå at de likevel kan komme til å true med stans av oljeeksporten og redusert produksjon.

Olje mest omsatt
Oljeselskapene Statoil, Norsk Hydro og DNO er de mest omsatte aksjene ved lunsjtider og faller alle på svakere oljepris. Statoil er ned 1,67 prosent til 206,50 kroner, Norsk Hydro faller 1,16 prosent til 976 kroner mens DNO er ned 2,67 prosent til 63,75 kroner.

Subsea 7 topper listen over dagens vinnere med en oppgang på 9,63 prosent. Selskapet leverte et sterkt første kvartal tirsdag. Det sterke momentumet i oljemarkedet smitter over på selskapet som kan vise til over en dobling av bunnlinjen på i forhold til forrige kvartal.

Meglerhuset Terra Securities tok aksjen ut av sin portefølje denne uken siden de ventet at det måtte et svært godt resultat til før aksjen ville gå videre. Sett i betraktning i dagens opptur kan det virke som om det var en feil vurdering av Terra.

DnB NOR Markets gikk motsatt vei og tok Subsea 7 inn blant sine favorittaksjer.

Ny Altinex-kule
Altinex fortsetter oppturen uten at det foreligger noe nytt fra selskapet. I går ble det kjent at bjellesau og ekstremtrader Idar Vollvik hadde benyttet seg av forrige uke til å skaffe seg flere aksjer i Altinex. Aksjen stiger 7,69 prosent.

Ementor kunne også vise til et sterkt resultat for første kvartal. Selskapet delvis knuste forventningene i markedet som svarer med å sende kursen i Ementor opp 6,25 prosent.

ContextVision faller 7,63 prosent. Selskapet presenterte i går et resultat som viste en klar bedring i første kvartal sammenlignet med samme periode året før. Omsetningen i aksjen er likevel ikke all verden.

Int. Gold Exploration er ned 7,32 prosent og faller da videre tilbake fra den siste tidens kraftige oppgang. Markedet virker å være utålmodig og selgersiden er dominert av de svenske meglerhusene Ficher Partners og Handelsbanken.

Andvord Tybring-Gjedde klarte ikke overbevise med sitt resultat, og det er med på å sende aksjen ned 7,15 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag