NA24.no

Oljenedtur rammer Kongsberg Gruppen


Offshore og olje- og gass-segmentene våre er preget av det lave investeringsnivået i denne industrien, sier konsernsjef Walter Qvam Kongsberg Gruppen.
Offshore og olje- og gass-segmentene våre er preget av det lave investeringsnivået i denne industrien, sier konsernsjef Walter Qvam Kongsberg Gruppen. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Taper penger i olje- og gassvirksomheten.

Kongsberg Gruppen påvirkes av det svake olje- og gassmarkedet i tredje kvartal og må se resultatene krympe.

- Vi arbeider med betydelige kontrakter og muligheter, spesielt innen våre forsvarssegmenter. Samtidig er offshore og olje- og gass-segmentene våre preget av det lave investeringsnivået i denne industrien, sier konsernsjef Walter Qvam Kongsberg Gruppen.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor falt lønnsomheten, målt ved brutto driftsmargin, til 10,5 fra 15,4 prosent.

- Svekkelsen skyldes i hovedsak generelt økt markeds- og utviklingsinnsats i konsernet, betydelig svekket resultat i Kongsberg Oil & Gas Technologies, samt svakere resultat i Kongsberg Maritime, skriver konsernet i kvartalsrapporten fredag.

Resultatet barbert
For kvartalet fikk Kongsberg Gruppen inntekter på 4.009 millioner kroner, mot 3.991 millioner i tilsvarende kvartals i fjor, mens driftsresultatet falt til 281 fra 491 millioner kroner.

Samtidig ble resultatet før skatt redusert til 288 fra 490 millioner kroner.

Innen Kongsberg Maritime, som står for over halvparten av inntekten, falt brutto driftsresultat (EBITDA) til 325 fra 459 millioner kroner.

Taper penger
I Kongsberg Oil & Gas Technologies var EBITDA på minus 31 millioner kroner, mot 15 millioner i fjor, mens inntektene falt med 39 prosent.

- KOGT er sterkt påvirket av et svakt olje- og gassmarked og har en betydelig reduksjon av driftsinntektene i 3. kvartal, skriver konsernet.

- Det har blitt gjennomført betydelige tilpasninger av organisasjonen gjennom året for å møte den krevende markedssituasjonen. Dette kommer i tillegg til organisasjonstilpasningene som ble gjennomført i 2014, skriver Kongsberg Gruppen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere