NA24.no

(Scanpix)

Oljeoppgangen fortsetter

Prisene på råolje stiger for tredje dag.

Prisoppgangen på det storte gull fortsetter torsdag formiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen kommer etter at Kinas nettoimport steg til den høyeste på 14 måneder i mai og at onsdagens offisielle oljelagerrapport i USA viste et overraskende trekk i lagrene.

Kontraktene på nordsjøolje med levering i juli blir i morgentimene omsatt for 71,39 dollar per fat på råvarebørsen i London. Det er en oppgang på 0,83 prosent fra gårsdagens sluttkurs. I USA stiger den amerikanske referanseoljen WTI til 72,11 dollar per fat.

Mindre olje på lager
Råoljelagrene falt i forrige uke med 4,4 millioner fat, mens markedet hadde forventet en vekst på 0,8 millioner fat. Både bensinlagrene og destillatlagrene viser også en fallende tendens. Dette kan føre til at etterspørselsveksten i oljemarkedet vil gjenoppstå, og det har fått oljeprisen til å stige til det høyeste nivået så langt i år. Prisene ligger nå på det høyeste på over syv måneder.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kina-importen øker
Torsdag morgen viste ny statistikk at verdens nest største energiforbruker, Kina, økte sine netto innkjøp av råolje til 16,62 millioner tonn, eller 3,9 millioner fat per dag i forrige måned, ifølge Bloomberg. I forhold til samme periode i fjor var økningen på 5 prosent.

- Statistikken for Kinas oljeimport bør være positiv for oljeprisen. Dette er nokså sterke tall, og jeg tror det vil bli en støttende faktor, sier råvarestrateg David Moore ved Commonwealth Bank of Australia til nyhetsbyrået Bloomberg.

Samtidig viste tallene fra det kinesiske statistikkbyrået at investeringer i fabrikker, eiendom og veier steg mer enn ventede 32,9 prosent fra samme periode året før, og dette har bidratt til å drive opp etterspørselen etter drivstoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere