NA24.no

(Scanpix)

Oljeoppgangen fortsetter

Sist oppdatert:
Optimisme sender opp oljeprisen.

Optimisme om en forbedret verdensøkonomi sender oljeprisene opp mot helgen. Dermed ligger det an til oljeprisoppgang for fjerde uke på rad.

Desember-kontraktene på et fat råolje omsettes for 81,78 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Det er en oppgang på 0,7 prosent.

Så langt denne uken har prisen steget 4 prosent, drevet av fornyet optimisme i aksjemarkedet og at dollaren har svekket seg mot euro.

Hittil i år har prisen steget 83 prosent.

- Når det gjelder bedringen i økonomien er det tre steg fram og ett steg tilbake. Det er en ujevn oppgang, men det verste er over. Vi ser oppgang i områder dedikert til eksport til Kina, og den strukturelle trenden for olje peker oppover, sier råvareanalytiker Gordon Kwan ved Mirae Asset Securities i Hongkong til nyhetsbyrået Bloomberg.

På råvarebørsen i London omsettes desemberkontrakten på nordsjøolje for 79,81 dollar fatet. Det er en oppgang på 0,30 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere