NA24.no

(Scanpix)

Oljepris på stedet hvil

Sist oppdatert:
Holder seg stabil etter fall.

Oljeprisen har den siste uken falt tilbake etter flere uker med god utvikling. Mandag nådde oljeprisen sin foreløpige topp med seksti dollar fatet, det høyeste på seks måneder. Siden har det gått nedover.

Følg oljeprisen her

Men da det kom tall om lavere detaljhandelssalg i USA og meldinger om at OPEC produserer mer olje enn hva de har bestemt seg for, sørget for at oljeprisen har seilt nedover. Torsdag kom også en rapport fra det internasjonale energibyrået som viste at oljeetterspørselen vil falle med den største tilbakegangen siden 1981.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Råolje for levering i juni steg i morgentimene fredag med 12 cent til 58,74 dollar fatet. Torsdag falt prisen til 56.55 dollar fatet på det laveste før prisen løftet seg igjen til 58,62 dollar fatet på kvelden, melder Bloomberg News.

Tall som kom denne uken viser at etterspørselen etter drivstoff falt med 7,9 prosent i USA i forrige uke, målt mot samme uke året før. Samtidig har det internasjonale energibyrået kuttet estimatene for oljeetterspørselen til 83,2 millioner fat per dag, ned 3 prosent fra 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere