NA24.no

Oljeprisen bremser Oslo Børs


SPÅR OPPGANG: Oslo Børs vil åpne opp 0,7 prosent torsdag, tror Netfonds.
SPÅR OPPGANG: Oslo Børs vil åpne opp 0,7 prosent torsdag, tror Netfonds. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statoil-fall på børsen. Rally på verdens børser etter historisk renteheving.

Oslo Børs åpner i pluss sammen med børsene i Europa torsdag, men oppgangen dempes av fall i oljeprisen.

I går kveld steg de amerikanske aksjeindeksene opp mot halvannen prosent etter at Federal Reserve innfridde forventningene og hevet styringsrenten for første gang siden 2006.

Hovedindeksen stiger 0,48 prosent til 606,6 poeng, mens børsene i London, Frankfurt og Paris åpner opp mellom 1,6 og 2,4 prosent.

Nå kan du diskutere aksjer, oljeprisen, valuta og makrotall med tusenvis av andre på aksje- og investeringsforumet Xtrainvestor.

I oljemarkedet handles nordsjøoljen for 37,3 dollar fatet torsdag morgen, ned rundt 0,7 dollar siden i går ettermiddag, blant annet etter ny oppgang i amerikanske oljelagre.

Her hjemme slår Statoil følge med oljeprisen og faller 0,9 prosent, mens de andre tungvekterne stiger.

Les mer: Amerikanske oljelagre overrasker

- Godt nytt for aksjemarkedene
Renten i USA, som siden tampen av 2008, da finanskrisen herjet, har vært tilnærmet null, ble hevet til intervallet 0,25-0,50 prosent. Sentralbanksjef Janet Yellen signaliserte i tillegg at renteøkningene fremover vil skje gradvis.

- Fed satte, i går kveld, opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Rentehevningen er den første siden 2006. Sentralbanken mener at den amerikanske økonomien nå er selvdreven. Styringsrenten, ifølge Feds rentebane, vil ligge rundt 3,5 prosent i 2019. Som vi har sagt tidligere, at amerikanske økonomi nå har blitt selvdreven er godt nytt for de globale aksjemarkedene, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

Avance Gas Holding la i midten av november inn et frivillig tilbud på alle aksjene i Aurora LPG, et bud som styret Aurora LPG anbefalte aksjonærene å takke nei til.

Onsdag ettermiddag løp fristen i budet ut, og som følge av at ikke alle betingelsene er oppfylt trekker Avance Gas budet, opplyses det i en børsmelding.

Refinansierer
Tankrederiet Frontline refinansierer etter å ha fått et nytt lån fra en gruppe banker.

Med bankene DNB, Nordea, ABN AMRO, ING, SEB, Danske Bank og Credit Suisse har Fredriksen-rederiet signert en senior sikret lånefasilitet på 500,1 millioner dollar, tilsvarende rundt 4,4 milliarder kroner.

Den nye lånefasiliteten har forfall i desember 2020 og har en rente på Libor pluss margin på 190 basispoeng, opplyser Frontline.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere