Gå til sidens hovedinnhold

Oljeprisen faller videre

Høye oljelagre sendte oljeprisen nedover for andre dag på rad.

Oljeprisen på New York-børsen falt med hele 2,8 prosent, eller 1,06 dollar, til 36,22 dollar per fat i går. Nordsjøolje falt også, men prises nå hele syv dollar høyere enn oljen i USA.

NA24 – din næringslivsavis

Oljelagrene i USA nådde i går det høyeste nivået på 16 måneder. I tillegg økte lagrene av destillater og drivstoff. Kombinert med at etterspørselen etter drivstoff falt med seks prosent, det største ukesfallet på nesten fem år, sendte oljeprisen i USA nesten tre prosent ned.

- Svak etterspørsel
- Dataene fortsetter å vise at etterspørselen etter olje er veldig svak, sier David Moore, råvarestrateg ved Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Bloomberg.com.

John Fredriksens Frontline, verdens største eier av supertankere, har opplyst at hele 80 millioner fat olje nå blir lagret om bord på skipene med håp om at prisen skal stige senere i år. Dette er det høyeste nivået på 20 år.

- Oljelagrene verden over er rommer nå hele 84 dagers forbruk. Dette er rekordmye, og på kort sikt kommer ikke dette til å endre seg. Etterspørselen er ikke til stede, sier Jan de Laat ved Rabobank International til Bloomberg.com.

Stor prisforskjell
Det er nå en svært stor prisforskjell mellom West Texas Intermediate oil, olje handlet i USA, og Brent, altså Nordsjøolje. Forskjellen er på hele syv dollar, for olje levert i februar.

Februarkontrakten for Nordsjøolje avsluttes i dag, og falt med 1,6 prosent til 44,35 dollar per fat.

For den mer aktive marskontrakten var fallet enda litt større, 1,7 prosent, til 46,82 dollar per fat.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?