NA24.no

Oljeprisen faller

Oljeprisen fortsetter den siste tids svingninger. Tirsdag ble det nedgang.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen falt på råvarebørsen i USA grunnet spekulasjoner om at energidepartementet i morgen vil fremlegge en oversikt over oljelagrene som viser en økning samtidig som raffineriene har økt produksjonstrykket. Tidligere på dagen steg prisene etter at det internasjonale energibyrået forespeilet at den globale etterspørselen vil øke samtidig som leveransene fra Nigeria ventes å falle.

NA24 - din næringslivsavis

Tallknuserne venter at bensinlagrene vil vise en økning på 1,5 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. Dersom dette holder stikk vil det være sjette uken på rad med økning. Det er anslått at raffineriutnyttelsen vil vise en stigning med 0,7 prosent til 90,3 prosent.

- Bensinkrisen tynes ut av markedet. Enda en oppbygging i bensinen er ventet så vel som en oppgang for raffinerutnyttelsen, sier en risikoanalytiker, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 65,35 dollar fatet. Dette var en nedgang på 0,9 prosent eller 62 cents.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere