*Nettavisen* Økonomi.

Oljeprisen faller

Foto: (Scanpix)

Høye lagre får skylden.

Oljeprisen er alt annet enn sprek om dagen. For tredje dag på rad faller oljeprisen, og nå venter markedet spent på amerikanske oljelagertall som blir presenter onsdag.

Følg oljeprisen og andre råvarer her

Det er ventet at oljelagrene vil vise en økning på en millioner fat for uken som endte 20. februar. Dermed skal det være 351,6 millioner fat i lagrene. Og årsaken er klar. Det er lavetre forbruk og etterspørsel særlig i USA som sørger for at lagrene hoper seg opp. Dette deprimerer prisene voldsomt.

Få gode nyheter
Og skal man se på aksjemarkedet som en indikator på at veksten kan komme tilbake, og forbruket tikke opp så er heller ikke det en bærer av gode nyheter. Mandag falt det amerikanske aksjemarkedet kraftig, og i Asia fulgte markedene opp med å sende indeksene ned til det laveste på fem år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Råolje for levering i april faller 2,1 prosent til 37,65 dollar per fat i morgentimene på råvarebørsen i New York. Mandag falt oljeprisen med 1,59 dollar, mens den tirsdag da fallet med 79 cent.

HTML EMBED

Brent-olje, eller nordsjøolje, faller 1,4 prosent til 40,43 dollar fatet i London. Mandag falt nordsjøolje for levering i april med 2,1 prosent.

Fulle lagre
Det er de fulle lagrene i USA som holder nede prisen på den amerikanske referanseoljen. Brent-oljen som handles i Europa holder ca. 2 dollar mer per fat.

Det er aksjemarkedet som er den viktigste sentiment-driveren i oljemarkedet. Forrige ukes tall viste oljelagrene i USA en liten nedgang etter at importen av olje til USA falt. Men dette hjelper lite ettersom aksjemarkedene sender et signal om at det forventes tøffere tider fremover.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.