NA24.no

Oljeprisen falt under 82 dollar fatet

Foto: Harald Pettersen (Statoil)
Sist oppdatert:
Prisen på nordsjøolje falt tirsdag under 82 dollar fatet etter nye signaler om at OPEC neppe kutter sin produksjon med det første.

Mens nordsjøoljen en stund ble omsatt for 81,2 dollar, sank prisen på amerikansk lettolje til 77,2 dollar fatet.

En av årsakene antas å være uttalelser fra Kuwaits oljeminister Ali al-Omair dagen før. Han sa at han ikke tror OPEC-landene vil vedta produksjonskutt når de møtes i slutten av november.

– Svakheten i prisene reflekterer en erkjennelse blant investorene av at det blir vanskelig for OPEC å oppnå en avtale om å kutte produksjonen for å håndtere den globale overproduksjonen, sier Michael McCarthy fra selskapet CMC Markets.

Han mener det er åpenbart at flere av OPEC-landene ønsker et kutt, men at Saudi-Arabia stritter imot.

Fakta om fallet i oljeprisen
* Prisen på nordsjøolje har falt nesten sammenhengende fra 115 dollar fatet i sommer til under 82 dollar tirsdag.

* Svakere økonomisk aktivitet blant annet i Kina og EU har svekket etterspørselen etter olje. Samtidig har større produksjon av såkalt skiferolje i USA økt tilbudet de siste årene.

* Oljekartellet OPEC har ofte valgt å kutte sin produksjon når oljeprisen har falt. Signaler fra Saudi-Arabia tyder imidlertid ikke på at OPEC-landene vil bli enige om store kutt når de møtes i slutten av november. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere